Pozajmeljeni identiteti

Izložba predstavlja odabrane radove učenika III I IV razreda sa obrazovnog profila likovni tehničar, Škole za dizajn iz Beograda. Radovi su realizovani kroz predmet višemedijska umetnost, računarska grafika i multimediji i crtanje u perodu od 2012. do 2017. godine. Sam obrazovni profil likovni tehničar je osnovan je 2009. godine i najmađi je obrazovni profil u Školi za dizajn. Kroz program ovog obrazovnog profila učenici se obrazuju kroz različite discipline iz oblasti vizuelnih umetnosti kao što su: crtanje, slikanje, vajanje, grafika, fotografija, osnovi tehnologije i konzervacije, tehnike zidnog slikarstva, višemedijska umetnost, računarska grafika i multimediji.
Sam naslov izložbe: Pozajmeljeni identiteti postavlja univerzalna pitanja posebno karakteristična za period adolescencije. Baveći se promblematikom identiteta učenici su dali odgovore kroz različite medije kao što su: digitalna grafika, asamblaž, kolaž, crtež i video. Na koji način epoha u kojoj živimo za koju je karakteristična ideološka oskudica, hiperkomunikacija, virtuelna putovanja kroz prostor i vreme utiče na formiranje osećaja celovitosti i jedinstvenosti pojedinca?
Ovi mladi umetnici, koji tek ulaze u problematiku savremene umetničke prakse predstavljaju novu pokretačku snagu koju krakteriše somosvest i angažovan stav prema društvu.