Proslava Dana škole i dodela Anjine nagrade


U petak, 10. maja 2019, dodeljena je Anjina nagrada najtalentovanijem učeniku Škole za dizajn, a kulturno-zabavnim programom obeležen je Dan škole.

Direktorka Vesna Prcović otvorila je svečanost pozdravnim govorom, proglasila dobitnika Anjine nagrade i dala reč predstavnicima Fondacije „Anja Vera Čolić“ i nastavniku Goranu Redžepiju. Odlukom komisije nagrada je uručena Andrei Novićević , učenici četvrtog razreda obrazovnog profila grafički dizajn.

Izvedeni su skečevi „Karte na sto!“ i „Orfej i Euridika“, kazivani su stihovi „Delovi božanskog ogovaranja“ Nikole Tesle i „Srećna ljubav“ Vislave Šimborske, potom su intepretirane četiri vokalno-instrumentalne kompozicije. Program je izazvao veliku pažnju prisutnih. Nastavnik srpskog jezika i književnosti Jovan Marković radio je s učenicima na skeču „Karte na sto!“. U ovom skeču uloge su tumačili: Bojana Erceg, Marijam Safargalieva, Mina Simendić, Helena Jovanović i Petar Nikolić.

Kristina Knežević, školski bibliotekar, radila je s učenicima na skeču „Orfej i Euridika“ i s recitatorom Filipom Savkovićem. Uloge u skeču „Orfej i Euridika“ tumačili su: Luka Radojičić, Elena Matić, Milica Berić, Anja Čvorović, Nikolina Popov, Dalibor Mišković, Andrej Puzić, Isidora Isailović, Bogdan Striković i Strahinja Marković. Muzički deo programa pripremali su Milica Jovanović, Hristina Vujičić, Mina Ivković, Bogdan Striković i Jovan Ilić.

Sve čestitke nastavnicima i učenicima na sjajnoj organizaciji!