Anjina nagrada

Anjina nagrada ustanovljena je u znak sećanja na talentovanu učenicu Škole za dizajn Anju Veru Čolić.Dosadašnji dobitnici te nagrade su uspešni umetnici i dizajneri u zemlji i svetu.

Maturantkinja Škole za dizajn u Beogradu Dragana Kovačević ovogodišnja je dobitnica Anjine nagrade koja se dodeljuje najtalentovanijem učeniku u oblasti likovnog stvaralaštva i dizajna.Dragana Kovačević je 23. dobitnica Anjine nagrade, a maturantkinja je na obrazovnom profilu tehničar za dizajn ambalaže. Samostalna izložba nagrađene učenice otvorena je 22. maja u holu Škole za dizajn na Dedinju.Do sada je za Anjinu nagradu konkurisao po jedan kandidat sa svakog od pet obrazovnih profila, a ove godine je konkurs bio otvoren za sve učenike četvrte godine i prijavilo se deset kandidata.
Komisija je jednoglasno odlučila da nagradu dodeli Dragani Kovaćević, a činili su je vanredni profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu Milorad Mladenović i profesori Škole za dizajn Marina Skrinjik Ćorić, Dragana Rodić, Danijela Ćušić i Branislav Fotić. Dragana Kovačević se, kako je istaknuto u obrazloženju, predstavila izuzetno kvalitetnim radovima iz školskog programa i radovima koji imaju lični pečat.
Prema navodima Komisije, izbor njenih priloženih radova “ukazuje na nadgradnju školskih veština i zadataka, vizuelno promišljanje i kreativni potencijal”.Zahvaljujući svima na podršci, nagrađena učenica izrazila je nadu da je to jedan od prvih koraka koji će voditi ka uspehu u njenoj karijeri.


Anjina nagrada 2016